Як правильно солити уклейку для сушіння

Перед засолюванням уклейку не миють, на дно ємності насипають тонкий шар солі та викладають рибу, поступово закриваючи дно. Рибу краще викласти в ємності шарами, обробивши кожен шар сіллю. Найбільш рясно, необхідно покрити сіллю верхній шар.20 черв. 2015 р.

Як правильно засолити клеєння?

Викладіть уклейку в ємність для засолювання, додайте спеції, цукор та сіль. Перемішайте, розрівняйте і прикрийте ємність харчовою плівкою. Залишіть уклейку засолюватися при кімнатній температурі 4-6 годин, після чого приберіть її в холодильник ще на добу.

Скільки сушити уклейку?

Якщо залишилися помітні відкладення солі, наступного разу потрібно зменшити кількість солі. Уклейку солю мінімум 2 діб, густеру та ляща мінімум 3 діб.