Як правильно вимочувати яловичу печінку?

Щоб печінка вийшла ніжною, її необхідно попередньо замочувати у холодному молоці. Достатньо 30-40 хвилин, але спочатку печінку слід розрізати на порційні шматки. Потім її необхідно дістати та просушити. Можна звичайним паперовим рушником.

Щоб печінка не гірчила і стала м'якою, вимочіть її в молоці, попередньо розрізавши на частини. Рекомендований час вимочування – від 30 хвилин до кількох годин. Харчова сода також може розм'якшити печінка. Достатньо обсипати їй кожен шматок, почекати близько години і добре промити.

У середньому цей процес займає від однієї до трьох годин. Чим довше печінка перебуватиме в молоці, тим м'якшою і смачнішою вона вийде. Якщо маєте час, то замочіть її на 2 години, якщо ж ні – хоча б на годину. За цей час молоко змінить свій природний колір і стане коричневого відтінку.

Замочіть продукт у розчині води з оцтом, сіллю та цукром. Залишіть печінка на ніч. Вимочуйте продукт протягом 15 хвилин у міцному марганцівському розчині, а потім протягом 30 хвилин у молоці. Після вимочування ретельно промийте печінка водою.