Як правильно запарити віник із ялиці

Запарити ялицевий віник можна як завжди в окропі на 10-20 хвилин, або потримати в гарячій воді 3 годинитоді всі корисні речовини вдається зберегти. Настій, отриманий після запарювання віника, можна використовувати для миття волосся або ополіскування тіла.

Як правильно замочувати віник з ялиці?

Як замочити віник для лазні з ялиці?

  1. для замочування ідеально підходять нещодавно зрізані гілки. …
  2. в тазик, де ви збираєтеся замочити ялицевий віникнеобхідно набрати 2/3 води температурою як мінімум 50-60 °C;
  3. віник поміщають у воду на 10-15 хвилин, після чого він розм'якшується, стає придатним для використання.

Як заготовити віники з ялиці?

Найкраще збирати віники з ялиці у першу половину сонячного дня, коли напередодні не було дощу. Дерева мають бути віддалені від доріг, заводів, господарств, де використовують добрива, пестициди. Перед збором треба дізнатися, чи не проводили тут потраву кліщів, гусениць, які нищать ліси.