Як правильно зробити домашнє ігристе вино

Як зробити ігристе вино в домашніх умовах?

Ягоди подрібнити пресом, злити сік і залишити для первинного бродіння на 1,5-2 тижні. Після закінчення бродильних процесів запечатати посудину, подбавши про наявність невеликих віддушин, і чекати дозрівання. Під час наполягання постійно доливати готове вино: перші 30 днів – щотижня, потім – раз на 2 тижні.

Як роблять ігристе вино?

Після первинної ферментації тихе базове вино поміщається у великі сталеві цистерни, де за умов контрольованого тиску і температури, відбувається вторинна ферментація рахунок знову доданих дріжджів і цукру. Потім, зі збереженням тиску, вино фільтрується від осаду та розливається по пляшках.