Як приготувати курей до зими?

+25 градусів за Цельсієм. Саме за таких умов кури здатні не знижувати свою продуктивність. Щоб таку температуру забезпечити, буде потрібно утеплення приміщення та встановлення штучних джерел обігріву. Падіння температури нижче +15 °С призводить до зниження рівня несучості, нижче +5 °С – до її повної зупинки.

Тривалість світлового дня взимку необхідно збільшувати за допомогою додаткового освітлення. Висвітлення має бути не менше 12-14 годин. Яскравість освітлення на несучість не впливає, досить тьмяного світла. Кури повинні просто бачити годівниці та напувалки, щоб не сідати на сідалу раніше часу.

Крім зернових, у раціоні птиці мають бути і коренеплоди — гарбуз, морква, буряк, кабачки, картопля, яка краще давати у відвареному вигляді. Рекомендується додавати і білкові корми, особливо якщо ви збираєтеся використовувати яйця для вилуплення курчат.