Як псується молоко?

Молочнокислі бактерії люблять тепло 30-40 градусів. Вони переробляють лактозу та виділяють кислоту. В результаті кислотність молока наросте, а білок поступово згортається. Якщо цих бактерій достатньо і температура підходяща, через 1-2 дні молоко повністю скисає.Dec 9, 2019

Кип'ятіння рідини. Невелика кількість молока довести до кипіння. Якщо при закипанні рідина згорнулася, значить молоко прокисло.

10 годин Пастеризоване молоко у відкритому пакеті зберігається у холодильнику не більше 5 діб. Це максимальний термін, коли поживна цінність і смакові властивості продукту залишаються незмінними. У житловому приміщенні. При кімнатній температурі молоко може зберігатися після розтину не більше 10 годин, потім поступово скисає.

Механізм скисання молока У молоці знаходиться велика кількість бактерій. Вони харчуються лактозою, яка міститься в ньому, і виділяють молочну кислоту, в результаті чого відбувається скисання. молока та згортання білків, у тому числі казеїну.