Як робили медовуху?

Спочатку медовуху отримували методом зброджування свіжого меду в бочках з ягідним соком, без додавання дріжджів. Процес йшов дуже повільно, 15–20 років, інколи ж і півстоліття. Від болісного очікування готовності чарівного напою врятували… дріжджі.

Мед із цукром кип'ятиться кілька годин. Після охолодження медове сусло вирушає бродіння на 10 днів за нормальної температури 25-35С. Далі медове сусло знімають із дріжджів та відправляють на дображивание на 21 день при температурі 4С. Після фільтрації напій готовий.

Напій дозволяє покращити стан нирок, налагодити травлення та впоратися з першими ознаками застуди. Нерідко рекомендують пити медовуху при бронхіті чи ангіні. До протипоказань напою відносять вагітність, годування груддю. Не слід його вживати людям із алергією на мед чи інші інгредієнти медовухи.

Смак: Інтенсивність медового смаку варіюватиметься в залежності від солодощі та фортеці медовухи. У міцнішої, солодшої медовухи буде сильніший медовий смакніж у більш сухого і менш міцного зразка.