Як робиться еритритол?

Промисловим шляхом еритритол отримують завдяки ферментації дріжджами з рослин з високим вмістом крохмалю – кукурудзи, тапіоки та ін.. На даний момент еритритол має крихітну частку ринку у світі, але з кожним роком вона зростає. Смак еритритолу схожий на цукор – він добрий і без присмаків.

У промислових обсягах еритріт одержують шляхом ферментації крохмалів. Як і інші поліоли, еритріт не є живильним середовищем для бактерій, що мешкають у роті. У цьому його подібності з сорбітом і ксилітом закінчуються. Нижче – список відмінностей, які роблять еритріт не зовсім нормальним цукровим спиртом.

Різниці немає, тому еритріт і еритритол – Це те саме, тобто все це назви однієї і тієї ж речовини з індексом Е968. До речі, ще в скарбничку його назв – еритрол та динний цукор. Харчова цінність еритритолу на 100 грам (калорійність та КБЖУ):

Найбільш безпечні замінники цукру, це еририт, стевія та сукралоза. Про це журналістам розповіла лікар-ендокринолог клініки МДУ, кандидат медичних наук Зухра Павлова.