Як робиться сир тофу?

Тофу одержують шляхом згортання (створення) білка соєвого молока при нагріванні або фільтруванні. Згортання відбувається під дією коагулянту, як який використовуються нігарі (хлорид магнію), лимонна кислота або сульфат кальцію.

Сир тофу, що таке і як готується Найпростіший, базовий склад тофу – це соєві боби, вода та коагулянти (частіше сульфат кальцію, лимонний сік/оцет чи нігарі*).

Регулярне вживання тофу у їжу в сирому вигляді захищає організм від діоксину, що викликає ракові пухлини, та сприяє активному виведенню діоксину з організму. Тофу суттєво знижує вміст холестерину в крові, може використовуватись для профілактики остеопорозу, полегшує стан при клімаксі.