Як роблять гірчичний порошок?

Для приготування приправи цілі, розмелені, потовчені або роздавлені зерна. гірчиці змішують у пастоподібну суміш з водою, оцтом, лимонним або яблучним соком, вином або іншою рідиною, з додаванням солі та інших смакових інгредієнтів.

Гірчичний порошок роблять із сарептської гірчиці – Ця рослина відноситься до сімейства Хрестоцвітих. Гірчиця — рослина однорічна, її батьківщиною вважають Азію. Кругле насіння цієї рослини розташовуються в один ряд на двостулковому стручку, який зав'язується після закінчення цвітіння.

В Росії гірчичний порошок виготовляється з гірчиці сарептською, яку часто називають російською гірчицею. Гірчичний порошок надає продуктам специфічний пікантний смак та запах. Він також використовується для збільшення термінів зберігання продуктів та в косметичних цілях.

Гірчицею можна мити посуд, видаляти жирні плями і неприємні запахи, лікуватися при застуді… А ще її можна застосовувати на дачній ділянці, причому на різних грядках. При правильному використанні гірчичний порошок замінить десяток препаратів