Як роблять рожевий імбир?

При виробництві гару зі свіжого імбиру під дією оцту він набуває рожевий колір навіть без додавання барвників. У випадку з торішнім імбирем колір майже не змінюється. Багато виробників гару додають штучний барвник (у деяких випадках E124 та/або буряковий сік, перилу) з метою підвищення продажів.

Весь секрет полягає в тому, що в молодому, що ледь дозрів корені імбиру містяться речовини, які при контакті з кислим середовищем (оцтом або вином) змінюють колір і фарбують імбир в рожевий колір.

Як можна відрізнити один від одного два різні види імбиру? Першочергова ознака у цій справі – колір продукту: ніжно-рожевий або білий колір має гару, його набуває молодий імбир при контакті з оцтом; червоний колір відрізняє бенисега через додавання барвника, який допомагає приховати недоліки старого імбиру.