Як роблять сир із чого

Загальний принцип виготовлення сиру, Як правило, однаковий: готується молоко, використовується сичужний фермент, збирається сирна маса, проціджується, розмішується, нагрівається; потім відбувається посолка та дозрівання сиру. У деякі сири додається цвіль або бактерії.

Що входить до складу сиру?

Основні інгредієнти, які входять до складу сиру – це молоко нормалізоване або пастеризоване, сіль, закваска та молокозгортаючий фермент. Молоко є основним та найважливішим інгредієнтом будь-якого сиру. Щоб відповідати високим стандартам, молоко повинно мати високий вміст білка.

У чому роблять сир?

Технологія виробництва сиру полягає у зміні структури молока під дією фізико-хімічних та біохімічних процесів, викликаних різними ферментами, бактеріями. Як сировину використовується пастеризоване чи сире молоко корови, кози, вівці, буйвола чи кобили.