Як швидко псується сир?

В холодильнику Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців. Але не варто забувати, що властивості сиру та його текстура при такому зберіганні вже не будуть колишніми.

Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрілася, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який відразливий «аромат» – привід утилізувати сир.

Як зберігати сирякщо упаковка вже відкрита Тверді сири зберігають свої якості протягом 10-15 днів, напівтверді – 1-2 тижні. Сир, нарізаний великими шматками, проживе довше, ніж тонкі скибочки. Сорти з пліснявою пролежать у холодильнику без втрати своїх властивостей не більше 3-4 днів після відкриття упаковки.

У домашніх умовах тверді сири зберігаються 7-10 днів, а м'які сири не більше трьох днів, дотримуючись усіх правил зберігання. У разі появи цвілі на твердому сирі її слід акуратно зрізати і найближчим часом вжити цей сир.