Як швидко псуються варені макарони?

Приготовлені макарони зберігаються у холодильнику від трьох до п'яти днів. Після цього макарони втрачають свої смакові якості, а ймовірність появи цвілі зростає.

Термін зберігання гречки та пшона – 9 місяців, манки – 10 місяців, вівсянки – 1 рік, гороху – 2 роки. Макарони можуть лежати без холодильника 2-3 роки. Соняшникова олія – 4 місяці.

У макаронах міститься крохмаль, який при розігріванні стає модифікованим, і тому погано перетравлюється. При використанні їх на другий день у продукті виробляються електрони, у результаті виникають вільні радикали.

Фахівці рекомендують є макарони тільки свіжими: розігрітий у мікрохвильовій печі гарнір втрачає свою користь і може навіть стати небезпечним для здоров'я. Справа в тому, що крохмаль модифікується і макарони через це погано перетравлюються.