Риба на зразок звичайної та дрібної тріски, камбали, а також філе з палтуса перетравлюється за півгодини. Лосось, форель, тунець, оселедець (жирніша) риба) переробляється у шлунку протягом 45-60 хвилин. Курча (без шкірки) – за півтори-дві години. Індичка (без шкірки) – дві-дві години п'ятнадцять хвилин.
Скільки часу потрібно для перетравлення риби?
За швидкістю перетравлення всі харчові продукти можна розділити на 4 групи:
Продукт | Швидкість засвоєння, хв. |
---|---|
Крупи | 120 |
Горіхи | 180 |
Молоко | 120 |
Риба | 60 |
Як риби перетравлюють їжу?
Їжа у риби проходить стравоходом в черевну порожнину, де знаходяться шлункові залози і де починається перетравлення їжі. Далі вона проходить у кишечник, де розсмоктується, тобто поглинається кров'ю.