Перші 3-4 години сливи сушать при температурі 45-50 °, вже на цьому етапі їх шкірка зморщується. Потім підвищують температуру до 75-80°. Щоб отримати якісний чорнослив, рекомендується двічі-тричі в процесі сушіння робити перерви на 4-5 годин, охолоджуючи плоди. Інакше при швидкому нагріванні їх почне витікати сік.
Важлива умова: якщо плануєте сушити в духовці половинки слив, їх потрібно класти на грати або деко шкіркою вниз. Скільки піде часу. Менше доби сушити сливи в духовці потрібно за низьких температур: спочатку 5 годин при 50℃, потім 6 годин при 70℃ і далі приблизно годину при 75℃ до повної готовності.
Сушіння чорносливу
- Етап 1. Розкладіть сливи на деку і відправте в розігріту до 50 градусів духовку на 3-4 години.
- Етап 2. Доставте сливи, перемішайте та охолодіть. …
- Етап 3. Знову перемішайте і остудіть, сушіть на листі вже при 90 градусах, поставивши останній раз в духовку, на 4:00.
Sep 12, 2018
0:582:11Suggested clip 60 secondsМій спосіб СУПЕР ШВИДКО ВИСУШИТИ СЛИВУ без духовки …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip