Спосіб 1
- Відріжте голову разом із грудними плавцями.
- Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
- Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
- Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
- Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
- Видаліть дрібні, що залишилися. кістки пінцетом.
Mar 6, 2017
Як очистити оселедець від кісток та шкіри
- Помий оселедець під проточною водою.
- Відріж рибі голову разом із верхніми плавниками.
- Відріж тонку смужку нижньої частини черевця від голови до хвоста, в якій залишаться дрібні кісточки.
- Випотроши оселедець. …
- Знову промийте оселедцеву тушку під проточною водою.
— Для дозрівання, тобто розм'якшення кісток у філе оселедця, ми не використовуємо небезпечні хімікати. Кістки у рибі розм'якшуються під впливом лимонної кислоти, для цих цілей використовують також молочну та оцтову кислоти, — розвінчує популярний нині міф про небезпечну хімічну обробку оселедця Світлана Каліннікова.