Як швидко топити піч

Для розпалювання підійдуть сухі залишки від рубання дров та роботи з деревом: тріска, стружка, береста та дрібне хмиз. Тріску можна стругати ножем від невеликих сухих полін. Розпалювання укладають на зім'яту газету, додають зверху кілька великих полін так, щоб топка заповнилася на третину висоти, і підпалюють.

Скільки потрібно топити піч, щоб було тепло?

Якщо піч тривалий час не експлуатувалася, її треба протопити лише однією закладкою дров, після чого вона має прогрітися, як мінімум, протягом 2-3 годин. Цей щадний режим сприяє рівномірному нагріванню печі та запобігає її розтріскуванню. Через 3-4 години топку печі можна повторити.

Як швидко розпалити вогонь у печі?

Найкраще починати розпалювання з нижньої частини закладених у топку полін. У самий низ потрібно викладати дрібні шматочки дров, тріски та папір. З дрібними дровами і трісками допоможе стандартний колундровий дровокол. Прогоряючи, це багаття підпалить кінці полін, і за допомогою тяги дрова розгоряться.