Щоб полегшити зняття плівки, кальмара іноді кидають у окріп, але я не рекомендую такий спосіб: він зіпсує якість м'яса. Тому єдиний спосіб – зняти фіолетову плівку та зробити надрізи. Фіолетова плівка знімається досить легко, проблеми більше з другої, прозорої.
Кальмари – як чистити та варити?
- Заморожені кальмари розморозьте за кімнатної температури.
- Залийте окропом на одну хвилину, потім злийте воду.
- Відразу ж покладіть тушки у холодну воду.
- Таким чином плівка згорнеться, і ви легко відокремите її.
- Видаліть хорду та начинки.
Sep 3, 2022
Щупальця кальмарів треба розморозити, потім залити окропом у співвідношенні вода:кальмари 3:1. Щупальця залишають у воді 15 хвилин, потім видаляють шкірку пальцями. Якщо чистити щупальця другим способом, кальмарів варять протягом 3-4 хвилин, потім промивають проточною водою та знімають темну шкірку пальцями.
Якщо ви купили неочищених молюсків, то після видалення нутрощів, швидко зняти плівки допоможе короткочасне занурення в окріп: Для цього в каструлі закип'ятіть воду, додайте сіль та спеції до смаку. За допомогою кулінарних щипців по черзі опускайте кальмари на 5-10 секунд.