Як швидко зняти шкуру із сома

Чи потрібно знімати шкуру із сома?

Як і будь-яку іншу рибу, сома необхідно розпорошити, вийнявши нутрощі. При потрошенні важливим елементом є жовч, якщо вона була пошкоджена, то риба матиме гіркий не апетитний присмак. Шкіру із сома, якщо ви печете його в духовці, знімати не потрібно. Шкіра надасть сому соковитості під час готування.

Чи потрібно замочувати сома перед смаженням?

У риби є специфічний запах, оскільки вона мешкає у водоймах зі стоячою водою і заривається в мул. Його можна повністю позбутися двома способами. вимочити філе/стейки в молоці 3-4 годиниабо рясно полити їх лимонним соком і почекати 15 хвилин. Після цих процедур можна розпочинати приготування за рецептом.