Як швидко зробити кефір із молока?

Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.

Якщо Ви придбали пастеризоване або свіже молоко, його необхідно прокип'ятити протягом 2-3 хвилин. Ультрапастеризоване або стерилізоване молоко перед заквашуванням можна не кип'ятити, а лише підігріти до температури сквашування/температури тіла.

Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати у нього невелика кількість соди. Важко повірити, але щіпка солі допоможе зберегти навіть нестерилізоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока – І воно збережеться набагато довше.