Щоб з'їсти
, потрібно підчепити її вилкою біля основи раковини так, щоб вона вільно плавала в ній, ні за що не тримаючись. Додати соуси або лимонний сік, випити всього молюска разом, але не ковтати. Перекатати устрицю на небі, відчути її смак, післясмак, консистенцію, а вже потім проковтнути.
Як правильно їсти устриці жувати чи ковтати?
Жувати обов'язково. Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці та не розрізниш відтінків смаку.
Що не можна їсти після устриць?
Устриць не можна поєднувати з молочними продуктами. Тобто замовлення "устриці + капучіно", "устриці + панакота" – теж не найкращий варіант для шлунка. Устриць не можна продавати "з собою" або включати в доставку. Зберігати їх можна лише за низьких температур, а як гість це забезпечить на шляху додому?