Як устриці правильно жувати ковтати

Щоб з'їсти устрицю

устрицю
Устриця загальне позначення для ряду конкретних груп двостулкових молюсків, які живуть у морській воді або солонуватому середовищі. Зазвичай стулки раковини у двостулкових молюсків симетричні (наприклад, серцевидок, беззубок).
https://ua.wikipedia.org › wiki › Устриця

, потрібно підчепити її вилкою біля основи раковини так, щоб вона вільно плавала в ній, ні за що не тримаючись. Додати соуси або лимонний сік, випити всього молюска разом, але не ковтати. Перекатати устрицю на небі, відчути її смак, післясмак, консистенцію, а вже потім проковтнути.

Як правильно їсти устриці жувати чи ковтати?

Жувати обов'язково. Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці та не розрізниш відтінків смаку.

Що не можна їсти після устриць?

Устриць не можна поєднувати з молочними продуктами. Тобто замовлення "устриці + капучіно", "устриці + панакота" – теж не найкращий варіант для шлунка. Устриць не можна продавати "з собою" або включати в доставку. Зберігати їх можна лише за низьких температур, а як гість це забезпечить на шляху додому?