Як варити кисіль із пакета?

Сухий кисіль розвести, помішуючи, у холодній воді (на 200 г порошку киселя – дві склянки води). Влити постійно помішуючи в киплячу воду (3 склянки або більше). Можна додатково додати цукор чи лимонну кислоту до смаку. Добре перемішати.

Стандартна пачка розрахована на 1 аркуш киселя, у каструлі 2,5 літра морсу, тому всипте до порошкового киселю додатково крохмаль із розрахунку 3-4 ст. ложки на літр води. Влийте до порошку склянку води і добре розмішайте, щоб не було грудочок.

Кисіль ні в якому разі не можна довго кип'ятити. При кип'ятінні крохмаль перетворюється на глюкозу – це чиста хімія. Вам може здатися, що кисіль мало густий, і ви захочете довше поварити, але з кожною хвилиною він буде ставати все рідше і рідше.