Як варити квасолю до м'якості?

Як варити квасолю в каструлі Доведіть до кипіння і додайте столову ложку соняшникової або оливкової олії, щоб було менше піни. Готуйте боби на повільному вогні приблизно годину до м'якості. Під час варіння квасолю не потрібно заважати, а каструлю не варто накривати кришкою.

Якщо ви запланували готувати страву з квасолею, але забули її замочити, вчиніть так: покладіть квасоля в широку каструлю, залийте холодною водою на сім-десять сантиметрів і поставте на помірний вогонь. Як тільки вода закипить, вимкніть вогонь, закрийте кришкою каструлю і дайте спокій на годину.

2 годин Скільки ж варити червону квасоля після замочування? Загальна тривалість варіння складає близько 1-2 годин. Це залежить від тривалості зберігання квасолі. Чим «старша» ваша квасолятим довше вона буде варитися.

Варити квасолю без попереднього замочування потрібно від 3 до 4 годин. Заздалегідь замочена квасоля звариться 1 до 2 годин. У мультиварці квасоля приготується приблизно за 45-60 хвилин. На швидкість приготування та на терміни замочування безпосередньо впливає так званий "вік" бобів.