Як вибрати огірки для консервації?

Натисніть на шкірку огірка нігтем – якщо вона легко розривається – огірок чудово підходить для консервації. Пухирці. Крім товщини шкірки, якість ще можна визначити за кольором пухирців. Якщо ви бачите на пухирцях огірка чорні точки (шипи), це означає, що він ідеально підходить для маринування.Aug 26, 2018

Для заготовок ідеально підходять огірки з чорними шипами – шкірка у таких добре вбирає розсіл. Огірки з білими шипами – це, як правило, плоди салатних сортів. Їх, звісно, ​​можна консервуватиале вони не будуть хрусткими і пружними.

Є сорти огірків, які дійсно не дуже підходять для заготовок і виходять м'якими та не хрусткими. Найкращі огірки для засолювання – з великими пухирцями і чорними шипами. З дрібними пухирцями підходять менше, а огірки з гладкою шкіркою зовсім не підходять для консервування.

У салатних і засолювальних огірків Існують принципові відмінності. У салатах зі свіжими овочами смак огірків має бути найвищої якості, зеленці вибирають хрусткі, соковиті, ароматні. Огірки для засолювання переважні менших розмірів, без утворення порожнин з негрубою шкіркою і щільною м'якоттю.