Як вибрати якісний мармелад?

Найкращий мармелад – правильної форми, із сухою поверхнею, без крапельок вода, а також склоподібний та прозорий. Навіть якщо ласощі багатошарові, вони не повинні розламуватися. У хорошому мармеладі присутні желюючі харчові добавки: пектин (він позначений у складі продукту індексом Е440), агар (індекс Е406) та желатин.

Кращим за підсумками тесту було визнано «Бєлевський мармелад», у складі якого виявилася досить велика кількість яблучного пюре (33%). У свою чергу, один желейний мармелад бренду «Кожен день» було занесено до чорного списку Росконтролю за наявність невказаних у складі синтетичних барвників.

Пластовий мармелад вважається найбільш корисним, оскільки у його складі міститься мінімальна кількість добавок.