Склянку потрібно використовувати гранований, скляний. Повна склянка – це 130 г пшеничного борошна. Коли насипаєте борошно у склянку, не утрамбовуйте її, не струшуйте склянку – так борошна увійде більше, і відповідно пропорція вірної не буде.
Чайна, столова ложки і стандартна склянка точно знайдеться на вашій кухні. Чайними ложками: в одній чайній ложці без гірки вміщується 10 грам борошна, 8 грам цукру та 8 грам вершкового масла. столові ложки: в одній столовій ложці без гірки вміщується 30 грам борошна, 25 грам цукру та 20 грам вершкового масла.
Як відміряти борошно за допомогою мірного склянки для сухої речовини
- Злегка розпушіть борошно у ємності.
- Зачерпніть борошно ложкою у мірну склянку.
- Розрівняйте його, наприклад, тупим краєм столового ножа. Не утрамбовуйте борошно і не притискайте до чашки.
16-Feb-2022
Зважити борошно без ваг потрібно в тому стані, в якому вона знаходиться в пакеті: просіяна борошно (розпушена) має великий обсяг, що позначиться її вазі; не сипте її з пакета в ємність, а скористайтеся ложкою.