Як відокремити шкаралупу від сирого яйця?

Опускайте яйце Але в цьому випадку білок нагрівається повільніше і встигає прилипнути до оболонки, що знаходиться під шкаралупою. Щоб яйця легше чистилися, кладіть їх уже в киплячу воду, а коли вода знову почне вирувати і кипіти, зменшіть вогонь і варіть яйце ще 10-12 хвилин.

Під час варіння яйця треба додати одну щіпку харчової соди – це зробить процес очищення яйця від шкаралупи набагато легше і вона швидко зійде. Харчову соду треба додавати в холодну воду, опустити в неї яйця і розігріти воду на плиті. Найкраще очищати від шкаралупи яйця, що охолонули.

Шкаралупу можна обережно дістати. Для цього у воді змочують палець, опускають його в сире яйце – Тверді частинки прилипнуть і їх можна легко витягти.