Як відрізнити кислий гранат від солодкого?

Чим дрібніше зерна, тим кисліший смак граната. Кислі можна використовувати для домашніх соків та соусів. Якщо зерна великі та чорні, можете сміливо брати – плід буде солодким. Червона шкірка всередині буває у кислих сортів, у солодких вона біла.

Щоправда, самим солодким гранатом у світі є індійський сорт "Дхолка". З Ізраїлю везуть «Мангулатій», у якого кисло-солодкий смак. Один із улюблених видів граната у поціновувачів – «Ак-Дону» із Середньої Азії. У такого фрукта світла шкірка малинового відтінку, витягнуті темно-рожеві зерна та насичений кисло-солодкий смак.

Шкірка якісного плоду тонка, суха та щільно обтягує зерна. Якщо шкірка виглядає занадто сухою, то великий ризик придбати минулорічні гранати з несмачними зернами без соку. Доторкніться гранат рукою. Якщо шкірка злегка шорстка, то сміливо купуйте.