Як відрізнити сік від нектару?

Сік – це рідина на 100% що складається з віджатих плодів фруктів або овочів, нектарі ж зміст соку становить від 25 до 50%. Крім соку, до нього додають воду, цукор і лимонну кислоту.

На упаковці має бути написано «сік», а не «фруктовий напій» чи «нектар». Виробник повинен вказати вигляд соку – відновлений чи прямого віджиму – та уточнити – з м'якоттю чи освітлений. Дивіться склад. У натуральному соку не повинно бути глюкозо-фруктозного сиропу та цукру – тільки сік.

Кількість фруктів у нектарі становить від 25 до 99%, цукру – не більше 200 мл/л. А ось консервантів та ароматизаторів у нектарі бути не повинно. Якщо на упаковці напій написано «Без цукру», отже, замість цукру в ньому присутні підсолоджувачі. Сік Багато фруктів у чистому вигляді не вживають.