Як відрізнити справжнє господарське мило?

Найнатуральнішим вважається мило темний колір. Він містить багато жирних кислот, але такий продукт має специфічний різкий запах. У світлішому милі присутні спеціальні добавки – ароматизатори. А біле господарське мило у своєму складі має велику кількість додаткових хімічних інгредієнтів.

Має антибактеріальні властивості. У СНД відповідно до ГОСТ 30266-95 господарське мило поділяється на три категорії залежно від вмісту жирних кислот: І категорія повинна мати не менше 70,5% жирних кислот, ІІ категорія – 69,0%, ІІІ – 64,0%. Господарське мило одержують охолодженням мильного клею.

Це можуть бути кислоти технічного саломасу (твердий жир, що отримується у промисловості шляхом гідрогенізації рідких жирів), харчовий жир, кислоти соняшникової олії, синтетичні жирні кислоти, кокосове масло та деякі інші типи жирів.

Якісне мило – тверде на дотик, однорідне за структурою як на поверхні, так і в розрізі, без тріщин, маслянистих плям і без нальоту. Шматок мила не повинен бути липким, м'яким на дотик, неоднорідним.