Як відрізнити справжню ікру від підробки?

Візьміть невелику кількість ікринок, викладіть на тарілку та залийте окропом. Натуральна ікра – це суцільний білок, який згортається при контакті з гарячою рідиною. Якщо ікра справжня – ви побачите білі пластівці. Штучний продукт залишиться неушкодженим, а на поверхню спливуть краплинки риб'ячого жиру.15 Dec 2021

Желатинова відрізняється за такими параметрами. У гарячій воді желатинові ікринки тануть, а натуральні залишаються цілими. Запах продукту різкіший, ніж має бути у хорошій справжній ікри.

Також кришка банки не повинна проминатись і не повинна бути здутою. Ікринки натурального продукту дрібні, однорідні, розсипчасті та цілісні, не мають плівок та тріщин. Якщо ікра спливає соком, а ікринки, що здулися, — мабуть, ікру вже розморожували.

Водний розчин із натуральної ікрою повинен побіліти. Якщо це імітація, то ікра не побіліє і її забарвлення візуально зовсім не зміниться, а лише трохи забарвитися. Ікринки підробленої ікри не містять білок і в окропі не змінюються, а плавають у ній цілком і на поверхні з'являються масляні плями.