Як виглядає макрель?

Тіло макрелі вкрите темними плямами та смугами, які у деяких видів можуть покривати і черевце сірого або жовтуватого кольору.. У скумбрії спину перетинають тільки смужки, що не заходять на сріблясте черевце. Зовні скумбрія і макрель дуже схожі: обидві сріблясто-зеленого відтінку, однакової форми.

Макрелі, або королівські макрелі (лат. Scomberomorus), – рід променеперих риб із сімейства скумбрієвих загону скумбрієподібних. Це епіпелагічні риби, що мешкають у прибережних водах. Тіло веретеноподібне, покрите дрібною рудиментарною лускою, що не утворює броні.

Корисні властивості У м'ясі макрелі міститься велика кількість легко засвоюваних білків, риб'ячого жиру та різних вітамінів (А, Е, В12). Крім того, у ньому містяться корисні мікроелементи: кальцій, магній, молібден, натрій, фосфор, залізо, калій, нікель, фтор та хлор.

Колір м'яса – у макрелі вона не червона, а сіра. М'ясо макрелі містить менше жиру і після приготування виходить грубіше і сухіше, ніж скумбрія. Брюшко у скумбрії сріблясте, а у макрелі сіре або жовте з цятками та смугами. Макрель – Зграйна теплолюбна риба.