Як виглядає шпинат фото чим корисним

Чим корисний шпинат

Безперечно, шпинат є джерелом багатьох вітамінів та мінералів. Так, у його складі є: вітамін А, вітамін С, вітамін К, залізо, магній та кальцій. Також ця зелень містить багато білка, вуглеводів та клітковини. Більше білка можна знайти тільки у молодих плодів гороху та квасолі, а також у м'яса.

Які хвороби лікує шпинат?

У сучасній народній медицині шпинат застосовується як вторгнень, проносний засіб при запорах, захворюваннях шлунка – [6, с. 552]. У сучасній науковій медицині призначають траву шпинату як вторгнень засіб, при авітамінозах, анеміях, як джерело вітамінів і мікроелементів.

Чим корисний шпинат та як його їдять?

У шпинаті присутні також вітаміни групи В, Е, Н, К, РР, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо та ін.. У шпинату нейтральний смак і слабкий запах, тому в кулінарії він універсальний. Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди.