Як виглядають каперси та що це таке?

Виглядають вони як темно-зелені дрібні м'які горошини. Їх можна використовувати і в гарячих стравах, і холодних. Плоди – великі, зелені, довгасті «ягоди» з хвостиком, розміром з оливку. Вони хрусткі, соковиті та мають чітко солоний смак.

Каперси використовують із холодними закусками, супами, іншими стравами з м'яса та риби; вони входять до складу багатьох соусів, у тому числі майонезу, гарячих білих соусів до риби та м'яса, салатів, оселедця та страв з томатів; їх також розтирають із сіллю, чорним перцем і подають до сиру.

Каперси, подані перед їжею, пробуджують апетит. Бутони каперсника багаті на клітковину, білки і жири; насіння містить до 36% олії. З мінералів у каперсах містяться кальцій, залізо, магній, марганець, та якщо з вітамінів – А, З, рибофлавін, ніацин. Єдиний недолік каперсів – Високий вміст натрію.

Ви напевно знайомі з маленькими маринованими горошинками темно-зеленого кольору, з кисленьким трохи гіркувато-квітковим смачним, якими зазвичай прикрашають м'ясне карпачо? Це каперси – бутони квітів, що не розпустилися. каперса. У найменших каперсів – Найніжніший і найсмачніший смак. Тому вони самі дорогі.