Як виглядають зерна гірчиці?

Зерна дрібні, круглі, колір варіюється від чорного до блідо-жовтого. Насіння майже не пахне, смак може бути від солодкуватого до гіркого і пекучого. Зерна використовуються для консервування грибів та овочів, а також як приправа у приготуванні м'ясних страв та гарнірів.

У Франції дижонська гірчиця представлена ​​понад 20 сортами. Вона виробляється гірчиця з очищеного насіння чорних або сизих сортів та розбавляється виноградним соком або білим вином. У відмінність від традиційної дуже гострої російської гірчиці, діжонська набагато м'якша і має солодкуватий пікантний присмак.

Гірчичне насіння може бути білим, жовтим, чорним або коричневим. Їх можна отримати з трьох різних рослин: чорної гірчиці (Brassica nigra), коричневої індійської гірчиці (B. juncea) або білою гірчиці (B. hirta/Sinapis alba).