Як використовувати піал?

Чай в піалу наливають потроху, на два-три ковтки, щоб він не встигав охолонути. Молодій невістці доводиться по кілька разів доливати чайтим самим вона показує свою турботу і виховання.

Піали – круглі (правильніше сказати – напівсферичні) ємності для чаювання, без ручок та об'ємом від 25 до 100 мл, в середньому. Найпоширеніший обсяг для китайської чаю – 25-50 мл. Враховуючи такі ж скромні розміри чайників та гайванів, стає зрозуміло, чому і піали такого обсягу.

Піала (від перс. پیاله [пийале]) — невеликий посуд, чашка без ручок, що розширюється догори, напівсферичної або усічено-конічної форми, що використовується в багатьох культурах для сервірування їжі або напоїв або для зберігання продуктів.