Як використовувати сухі дріжджі для самогону?

Активація сухих дріжджів Для цього необхідну кількість порошку всипають у невелику ємність з рідиною, додають трохи цукру, добре перемішують і залишають у теплому місці (або закутують). Хвилин 15–20 знадобиться для підняття та спінювання дріжджів, після чого їх можна додавати до браги.

Сухі дріжджі беруться із розрахунку 20 грамів на кілограм цукру. Пропорції для пресованих: 100 г на 1 кг цукру. Сирі, пресовані дріжджі дають напою надто сивушний присмак, а використання сухих дає бурхливе бродіння та рясне піноутворення.

Але винні дріжджі для домашнього самогону дістати іноді буває проблематично. Тому для браги найчастіше застосовують живі пресовані чи пекарські сухі дріжджі. Останній варіант у самогоноваренні менш кращий, але при правильному застосуванні дозволяє отримати дистилят високої якості.

На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.