З чого роблять пробіотики

Основне джерело пробіотиків у дієті – ферментовані продукти. Для їх виробництва зазвичай використовується закваска з мікроорганізмами та цукорякий є для них їжею. Бактерії їдять прості вуглеводи, розмножуються і виділяють сполуки, які і надають характерного смаку.24 сент. 2022 р.

Як вирощують пробіотики?

Для отримання безклітинного фільтрату бактерій «Метафільтрат» вирощують пробіотичні бактерії високої чисельності на живильному безмолочному середовищі Потім клітини руйнують високим тиском, щоб метаболіти, що містяться всередині клітини, вийшли в культуральне середовище.

Як роблять пребіотики?

Такі пребіотики, як лактулоза, трансгалактоолігосахариди, галактоолігосахариди, одержують шляхом хімічного синтезу. Фруктоолігосахариди, ізомальтолігосахариди, лактулозу, циклодекстрини отримують ферментативним гідролізом.