Як виміряти мінералізацію води?

Одиниці вимірювання Зазвичай мінералізацію підраховують у міліграмах на літр (мг/л, мг/дм3) чи одиницях СІ, у кілограмах на кубічний метр (кг/м3). Також рівень мінералізації може виражатися у мільйонних частках – parts per million (ppm). Співвідношення між одиницями вимірювання в мг/л та ppm майже рівне.

За рекомендаціями ВООЗ мінералізація питний води має перевищувати 1000 мг/л.

Ступінь жорсткість вимірюється в міліграм-еквіваленті на літр (мг-екв/л). За американською класифікацією (для питної води) при вмісті солей жорсткості менше 2 мг-екв/л вода вважається "м'якою", від 2 до 4 мг-екв/л – нормальною (для харчових цілей), від 4 до 6 мг-екв/ л – жорсткої, а понад 6 мг-екв/л – дуже жорсткої.