Як випікають піцу?

Піцу із сухою начинкою достатньо випікати у духовці при 200 градусах 15 хвилин, за умови, що тісто тонке. Піца на традиційному тесті випікатиметься 20-30 хвилин. Виробу із соковитою начинкою потрібно більше часу на приготування, оскільки має випаруватись зайва рідина.

Для римської піци та міні-версій страви типу піццетт та пінц використовують електропечі (350–380 ºC) з керамічними подами. «Коли у приміщенні немає можливості монтажу дров'яної чи газової печі, на допомогу приходить їхній електричний аналог, який не поступається їм за своїми характеристиками, – каже Ольга Русалєєва.

Щоб розігріти, розплавити та закріпити на основі вже готові продукти достатньо 3-5 хвилин добре розігрітій духовці 200-220 ºС. Якщо передбачається багато начинки, то цей процес можна розділити на 2 частини. Делікатніші продукти викладайте на вже майже готову піцу – За пару хвилин до готовності.