Як виправити рідке желе із червоної смородини?

З готового желе викиньте листя і розлийте його по невеликих баночках, які потрібно попередньо простерилізувати. Вже наступного дня красива та яскрава заготовка для зими. застигає і виходить потрібної консистенції.

Для консервування в банках протерті ягоди викласти в емальований або сталевий посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь та варити на повільному вогні 20-30 хв. Банки стерилізувати, прокип'ятити кришки. Розлити кипляче пюре по банкам і закрутити.

Желе з червоної смородини. Інгредієнти: смородина червона, цукор – 1,3-1,5 кг на 1 л соку, вода – 200-300 мл. Ягоди відокремити від гілочок, вимити в холодній воді, висипати у варильний таз або каструлю.