Як виростити цибулю щоб вона була солодкою?

Завдяки солодкому, без гостроти, смак хороший у свіжому вигляді. Причина солодкого смаку ріпчастого цибулі салатних сортів – у низькій концентрації сірковмісних ефірних олій. Через це дехто вважає, що такі цибулини менш корисні, ніж їхні гострі побратими.

Цибуля не любить тінь, але може рости у легкій півтіні. Грунт повинен добре і швидко прогріватися, без застою вологи, яка згубна для цибулі. Найкраще для вирощування цибулі підходять родючі, повітропроникні, некислі суглинки з рН від 6,4 до 7,9. Вологість їх має бути помірною.

Щоб отримати великі, соковиті цибулини, сівок необхідно садити на добре освітленому сонячним промінням місці. Терміни посіву – досить ранні, оскільки цибуля – Досить холодостійка культура. Оптимально садити сівок наприкінці квітня – на початку травня (за погодою), коли ґрунт прогріється до +13 градусів.