Як віскі на смак?

Віскі має повний, трохи солодкуватий смак, ідентичний аромату, з торф'яними та солонуватими відтінками, нюансами водоростей та тривалим післясмаком.

У молодих сортів віскі найчастіше проявляється свіжий грушевий смак, а у більш зрілих – зацукрованої чи печеної груші. Дубовий аромат зустрічається у багатьох сортів віскі і безпосередньо пов'язані з тим, як виготовляється напій.

Всі вони надходять у віскі з дубової деревини бочок. Бузковий альдегід дає деревний, пряний, димний запах, ванілін – присмак і аромат ванілі (особливо багато ваніліну в бурбонах), фурфурол привносить мигдальну ноту, а гексанал – трав'янистий запах.

Віскі притаманні цитрусові ноти, аромати фруктового тістечка, дині, персиків, льодяників, суниці, тушкованих яблук, родзинок, фруктового пирога.