Як визначити цукристість винограду?

Цукровість ягід винограду визначається: фізичним методом – за допомогою ареометра або рефрактометра в об'єднаній пробі винограду масою не менше 3 кг, а також у середній пробі мезги масою не менше 1 кг; хімічним методом – прямим об'ємним титруванням.

Рефрактометр – використовуються для вимірювання змісту цукру у виноградному суслі. Грунтуючись на принципі оптичного спотворення світлового променя. Це дозволяє вимірювати зміст цукру у винограді при його дозріванні. Значення змісту цукру, Виражені в різних одиницях – CNM °, ° Kl, е, Brix.

У винограду ідеальна цукристість та кислотність. У виноградного соку цукристість може досягати 20% (нам не доведеться додавати цукор) та кислотність близько 1,5% (нам не доведеться її регулювати).

З умови даної задачі ми бачимо, що в одному кілограмі винограду міститься 1/3 кілограма цукру.