Як визначити температуру для чаю?

100 °C Оптимальна температура заварювання чаю – від 60 °C до 100 °C в залежності від сорту. Чим менше ферментований чай, тим нижче має бути температура води. Заварювання зеленого чаю, Як і білого, відбувається при 60 °C – 85 °C.

Якщо ви хочете визначити, наскільки вода гаряча, опустіть в неї руку (тільки обережно – якщо від води йде пара, то температура води не менше 70 градусів Цельсія і руку опускати не потрібно).

80 градусів – 6 хвилин; 70 градусів – 12 хвилин; 60 градусів – 22 хвилини!

  1. Закип'ятіть воду і залийте її в непрогрітий чайник (скло 500-600мл).
  2. Не закривайте кришкою чайник. …
  3. Вода охолоне до 75-80 градусівщо оптимально для заварювання зеленого чаю. …
  4. Можна перелити цю воду в термос і заварювати в гайвані протокою.