Як впливає червоний перець на кишківник?

Діюча речовина червоного перцю, капсаїцин, має профілактичну дію на утворення виразок, прискорює їх загоєння. Капсаїцин знижує надмірне виділення соляної кислоти, прискорює секрецію захисного слизу, покращує кровотік у слизовій оболонці. шлунка. Серед тих, хто їсть багато гострого, виразки трапляються рідше.

Шкода та протипоказання до вживання солодкого перцю Не рекомендується їсти перець при аритмії, гастриті, виразці, хронічних захворюваннях нирок та печінки, стенокардії. З обережністю варто вживати його гіпотонікам, оскільки цей продукт знижує тиск.

Що всередині гострого перцю? Незважаючи на те, що чилі містить ряд корисних речовин, наприклад, хлорофіл та антиоксидант лютеїн, вживання цього перцю в їжу може спричинити певний дискомфорт. Зокрема, нудоту, блювання, біль в очах, діарею, біль у животі, печію та головні болі.