Регулярне вживання малини сприяє прискоренню циркуляції та розрідження крові, розширює судини, що є чудовим способом профілактики серцево-судинних захворювань та тромбоутворення.
Високий вміст органічних кислот робить малину небажаним гостем на столі людей із загостреннями хвороб шлунково-кишкового тракту, гастритом та виразковою хворобою, а також порушеннями обміну речовин, зокрема, які страждають на подагру.
У лікарнях при лікуванні наслідків ковіда призначають препарати, які розріджують кров. Так ось малина – природний антикоагулянт. У ній міститься безліч саліцилової кислоти, що ріднить її з аспірином.
«При надмірному вживанні малини збільшується кількість фруктози в крові, що може негативно позначитися на роботі печінки. При загостренні гастриту або виразки, а також людям з подагрою та алергічними реакціями велику кількість малини не можна є», – Наводить слова фахівця «Вечірня Москва».