Як вручну збити олію?

Дерев'яною ложкою розімніть масло до однорідної маси. Тепер візьміть вилку чи віночок і збивайте масло у середньому темпі. * У процесі додайте трохи цукру і продовжуйте збивати.

Збийте масло на низькій швидкості міксера. Масло має стати м'яким та кремоподібним. Невеликими порціями додавайте цукор, постійно збиваючи олію на низькій швидкості. Не забувайте час від часу кулінарною лопаткою очищати краї миски від того, що налип там олії і повертайте його до центру миски.

Процес займає щонайменше 8–10 хвилин. Продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини, щоб масло сепарувалося. Рідина, що відокремилася (пахта) почне розбризкуватися на всі боки: саме тому слід закрити ємність плівкою. Вимкніть міксер.