Як загустити варення без крохмалю?

Спосіб приготування:

  • Якщо в варення є цілі ягоди або великі шматочки фруктів, перетріть їх через сито або подрібніть за допомогою блендера.
  • Крохмаль залийте водою та розмішайте.
  • Варення підігрійте на повільному вогні. …
  • Додайте|добавляйте| розчинений кукурудзяний крохмаль. …
  • У міру остигання варення буде помітно густіти.

Jul 23, 2021

Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями чи панірувальними сухарями. Дуже класно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи – варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється.

Лимонну кислоту використовують при приготуванні варення, джем і повидла. Рекомендується використовувати 1 чайну ложечку лимонної кислоти на кілограм цукру. Якщо треба приготувати велику кількість варення і при цьому використовувати більше цукру, треба збільшити кількість лимонної кислоти.